Osnovni blok

Capstone C600S je kompaktna naprava za proizvodnjo toplote in elektrike. Sestavljena je iz treh posameznih C200S Mikroturbin in zagotavlja brezstopenjsko regulacijo 10 do 600kW električno. Po potrebi se lahko razširi na 800kW oziroma 1MW z eno ali dvema dodatnima enotama C200S. Pri nazivni moči in direktni uporabi izpuha stoji termično 1.170kW, preko vmesnega toplovodnega izmenjevalca 858 kW na razpolago. Avtomatska sinhronizacija z električnim omrežjem in zaščitno relejne funkcije so integrirane in Mikroturbina omogoča direkten priklop na električno omrežje. Mikroturbina C600S ima integrirane industrijske in RS232 vmesnike za daljinski nadzor in upravljanje in se lahko preko različnih modemov krmili na daljavo. Otočno delovanje, izmenjevalci za toplo vodo, absorpcijski hladilniki, idr., so opcijsko dosegljivi po potrebi uporabnika.

Jedro Mikroturbine sestavljajo: kompresor, rekuperator, gorilna komora, turbina, generator, usmernik, razsmernik ter mikroprocesorsko krmiljenje. Vsi vrteči deli se nahajajo skupaj na samo eni osi ki se vrti z do 60.000 vrtljaji na minuto na zračnih ležajih brez vzdrževanja .

Tehnologija C600S Mikroturbine ne potrebuje mazalnih ali hladilnih sredstev in zagotavlja dolgo življensko dobo. Računalniško krmiljenje omogoča uporabniku kontroliran nadzor z mikroprocesorsko programsko podporo, npr. maksimalni električni izkoristek, določanje prioritet, sledenje porabi, programirane funkcije čas/moč in druge rešitve.

Emisije Mikroturbine so ekstremno nizke, na primer CARB model: NOx < 8 mg/m³, CO < 9 mg/m³.

Neposredna uporaba izpuha za npr. namene sušenja ali gretja je neproblematična. Življenjska doba Mikroturbine je 80.000 delovnih ur, revizija pri 40.000 urah. Capstone C600S Mikroturbina je na razpolago tudi v izvedenkah za utekočinjen plin, biodizel, kurilno olje, bioplin, deponijski plin ali plin čistilnih naprav, idr..