Kompaktna in fleksibilna kogeneracija

Capstone C65 je kompaktna naprava za proizvodnjo elektrike z ekstremno nizkimi emisijami. Mikroturbina C65 zagotavlja optimalno brezstopenjsko regulacijo 25 do 65kW električno. Pri direktni uporabi izpuha stoji termično 148 kW, preko vmesnega toplovodnega izmenjevalca pa 126 kW na razpolago. Zaščitno relejne funkcije in avtomatska sinhronizacija z električnim omrežjem so integrirane in Mikroturbina omogoča tako direkten priklopi na električno omrežje. Mikroturbina C65 se lahko upravlja in nadzorjuje preko lokalnega monitorja, preko RS232 vmesnika ali preko modema na daljavo. Otočno delovanje, različni izmenjevalci za toplo vodo, absorpcijski hladilniki, dodatna krmiljenja, so opcijsko dosegljivi. Notranje krmiljenje dovoljuje paralelno povezavo do 20 enot C65 v enoten sistem.

Vsi vrteči deli se nahajajo skupaj na samo eni osi, ki se vrti z do 96.000 vrtljaji na minuto na ležajih zračne blazine. Tehnologija C65 Mikroturbine predstavlja eno od najzanesljivejših tehnologij in ne potrebuje mazalnih ali hladilnih sredstev in zagotavlja dolgo življensko dobo. Krmiljenje omogoča uporabniku popolno kontrolo in upravljanje z računalniško podporo.

Emisije Mikroturbine, npr. CARB modela NOx <8mg/m³, CO <9mg/m³ so ekstremno nizke. Direktna uporaba 309ºC izpuha za npr. namene sušenja ali gretja poenostavlja uporabo. Življenjska doba Mikroturbine je 80.000 delovnih ur, revizija pri 40.000 delovnih urah. Capstone C65 Mikroturbina je na razpolago tudi v izvedenkah za utekočinjen plin, kurilno olje, bioplin, deponijski plin, plin čistilnih naprav, idr..