Naraščajoče povpraševanje po večjih računalniških zmogljivostih in skladiščenju podatkov je pomenila za Univerzo Syracuse potrebo za zamenjavo zastarelega računalniškega centra. Zeleni računski center je eden od najbolj energetsko učinkovitih. V 12.000 kvadratnih metrov veliki zgradbi, zgrajeni decembra 2009, porabi 50 odstotkov manj energije in proizvaja manj toplogrednih plinov kot tradicionalni računski centri.

Prihranke v energiji dosega 12 Hibridnih UPS Mikroturbin. Capstone Hibridni UPS je prvi tovrstni sistem ki združuje energetsko varnost in okoljsko naravnanost z C65 (65-kilowatno) mikroturbino ki deluje neposredno z dvojno UPS konverzijo. Ta zagotavlja zanesljivo napajanje kritičnim porabnikom.

Mikroturbine z nizkimi emisijami, so v središču inovativnega trigeneracijskega sistema (elektrika, gretje in hlajenje), ki še dodatno povečuje energetsko učinkovitost centra. Tradicionalni računski centri se zanašajo ob izpadu elektrike na akumulatorje, ki pa lahko pomagajo samo ob kratkih izgubah napajanja.

Na Syracuse, omogočajo Capstone Mikroturbine popolno avtomatsko otočno in trajno delovanje računskega centra, torej tudi kot rezervno napajanje z zanesljivostjo delovanja 99,999998%. Za primer izpada zemeljskega plina, pa stoji na razpolago cisterna propana.

Hibridni UPS